Retete

Ardei umpluți cu bulgur

ARDEI UMPLUŢI CU BULGUR


INGREDIENTE:
- 6 ardei graşi;
- 4 fire de ceapă verde;
- 200 ml sos de roşii;
- 2 morcovi;
- 2-3 roşii pentru “capace”;
- 3 căţei de usturoi;
- 20 ml ulei de măsline;
- 100g bulgur;
- o legătură de pătrunjel verde;
- 8 frunze de mentă;
- 200 ml apă;
- sare, piper.

MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie se pune ulei de măsline şi se adaugă ceapa şi morcovii tăiate cubuleţe. Se călesc legumele pentru 2- 3 minute şi, apoi, se adaugă usturoiul tocat mărunt, sare, piper, sos de roşii şi bulgur.

Se adaugă puţină apă şi se lasă la fiert pentru 5 minute. Se adaugă, apoi, verdeaţă tocată mărunt şi se lasă umplutura să se răcească puţin. Ardeii se curăţă, se spală şi se adaugă compoziţia de bulgur. Ardeii se acoperă cu capace din roşii şi se aşează într-o tavă.

În tavă, se adaugă puţină apă, ardeii se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 50 de minute.



Notă: reţetă insipirată de pagina “reţete greceşti”!