Plante si beneficii

O plantă exotică

Pierdută în negura timpurilor, descoperirea lor a dat naștere unui spectacol gustativ în bucătăriile lumii antice și moderne.
CUIȘOARE

Cuișoarele, căci despre ele am ales să vorbim azi, sunt acel condiment care îmbogățesc gustul unui vin fiert, pe timp de iarnă, la baza unei pârtii de schi între două trasee de coborâre. Deasemenea, în bucătarie, se pot folosi in diverse mâncăruri cu specific indian, mâncăruri ce se pot prepara în casă.

Iar uleiul de cuișoare, folosit în aromoterapie, confera spațiului în care se difuzează o ambianță exotică.

Cuişoare – Compoziţie
Uleiul de cuişoare este compus în principal din eugenol, o substanţă anestezică şi antiseptică. Cuişoarele mai conţin tanini şi flavonoide – antioxidanţi anticancerigeni, care ajută şi la fortificarea peretelui venelor.
Cuişoare – Acţiune
Cuişoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.

Cuişoare- Indicaţii terapeutice

Cuişoarele sunt indicate în caz de:  viermi intestinali, dureri de dinţi, balonare, gastrită, dispepsii, dureri reumatice, infecţii ale nasului, urechii, gâtului şi infecţii genito-urinare, tromboză etc.
Pentru prevenirea răcelilor şi remedierea rapidă a respiraţiei urât mirositoare se mestecă 1-2 cuişoare.
Antenție
Fiind o plantă destul de puternică în concentrația de uleiuri volatile, se recomandă a se consulta unui specialist înainte de administrarea acestei plante. Administrarea cuisoarelor este contraindicata persoanelor care au probleme cu coagularea sangelui si femeilor insarcinate. De asemenea, supradozarea irita sistemul nervos central.

Acesta este un material informativ și nu exclude/înlocuiește un tratament medical.