Retete

TOCĂNIŢĂ DE ciuperci PLEUROTUS

TOCĂNIŢĂ DE ciuperci PLEUROTUS


INGREDIENTE:
- 500g ciuperci pleurotus;
- 1 ardei gras;
- o ceapă;
- 4 căţei de usturoi;
- 150 ml vin alb sec;
- 200 ml sos de roşii;
- 2 linguri ulei de măsline;
- sare, piper;
- o legatură de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:
Se curăţă ceapa, ardeiul şi se taie felii. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se taie ciupercile felii, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

Într-o tigaie se pun la călit ceapa, ardeiul şi usturoiul cu puţin ulei şi sare. Într-o altă tigaie, se trag la tigaie ciupercile, se amestecă constant şi se lasă până se rumenesc.

Compoziţia de ciuperci se adaugă peste cea de legume, se presară condimentele şi se adaugă sosul de roşii şi vinul. Se fierb la foc mic, şi, dacă mai este nevoie, se adaugă apă. Se fierbe timp de 8-10 minute.

POFTĂ BUNĂ!