Plante si beneficii

Avem un sistem imunitar, ce facem cu el?

Avem un sistem imunitar, ce facem cu el?

"Cea mai buna apărare este atacul" este un principiu consacrat, atât în jocul de șah cât și în strategia militară. Cu alte cuvinte, cine este capabil să aibă inițiative și să-și ia prin surprindere adversarul are sanse mai mari de a câștiga. Această regulă a fost aplicată de nenumarate ori în istorie.

Dar ce legătura are asta cu secțiunea Plante și Beneficii, unde te afli? Păi are, pentru că așa este și cu sistemul imunitar.

Ai un sistem imunitar bine pus la punct, ai toate șansele ca gripele sezoniere, răcelile, infecțiile, frunculozele, herpesul, bronsitele, cistitele, să stea departe de tine, să nu te deranjeze.

Cum facem să avem grijă de sistemul nostru imunitar și mai ales cum să-l întărim? Îți propunem o plantă pe cât de frumușică pe atât de benefică organismului.
Echinacea
Beneficii
Combate răceala, gripa și infecțiile tractului respirator. Echinaceea este ideală pentru întărirea sistemului imunitar și pentru tratamentul răcelilor, al inflamațiilor gâtului, al gripei și bronșitei.
Tratează și previne afecțiunile hepaticeCurele cu echinaceea susțin sistemul imunitar și funcția ficatului.
Combate astmulEchinaceea este un remediu naturist eficient și în combaterea crizelor de astm. În acest sens, se folosește sub formă de tinctură, administrata în cure de câte trei săptămâni.
Combate infecțiile tractului urinar. Ceaiul de echinaceea este un bun antibiotic pentru tractul uro-genital, fiind și un foarte bun dezinfectant local. În plus, infuzia liniștește durerile cauzate de infecțiile urinare.
Tratează afecțiunile bucale. Antibiotic natural, fără contraindicații, echinaceea este ideala în stimularea vindecșrii abceselor sau a furunculelor.
Luptă împotriva virusului herpex simplexEchinaceea constituie un puternic agent antiviral care luptă împotriva virusului herpex simplex.
Vindeca rănile, eczemele și psoriazisul. Folosit extern, ceaiul de echinaceea poate trata leziunile superficiale ale pielii și poate grăbi procesul de vindecare. Durerea provocată de eczeme și psoriazis poate fi ameliorată cu ceai de echinaceea.
Combate candida cronică. Echinaceea conține antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și reduc frecvența infecțiilor genitale.
Calmeaza hemoroizii. Sedentarismul sau sarcina sunt două dintre cauzele principale ale apariției hemoroizilor. Extractul de echinaceea sau infuzia din echinaceea calmează durerile provocate de hemoroizi, prin comprese locale.
Stimulează digestia. Echinaceea stimulează apetitul, crește secrețiile salivare și ajută în procesul digestiei. În plus, diareea și enteritele pot fi tratate cu ajutorul plantei de echinaceea.
Persoanele care suferă de boli autoimune sau au fost supuși unui transplant de organe nu vor consuma acestă plantă.
ATENȚIE! acesta este un material informativ și nu reprezintă o modalitate de tratament. Pentru un tratament fito sau nutrițional este OBLIGATORIU sa discutați cu medicul dumneavoastra de familie, fitoterapeut și cu nutriționista dumneavoastră (pentru a intra în legătura cu nutriționista dumneavoastră vă rugăm sa accesați secțiunea contact).Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Cu drag,
Echipa Natur House Berceni – Piața Sudului
0755.355.444