Cazuri de succes

Călătoria spre sănătate

Un om, o poveste, o călătorie...


Domnul Diaconescu Ionuţ a apelat la mine la sfârşitul anului 2021 şi, acum, se poate mândri cu faptul că a slăbit 56 de kg şi că beneficiază, din plin, de avantajele pe care le aduce obţinerea unei greutăţi sănătoase.

La începutul “călătoriei” ce avea să-i schimbe viaţa, domnul Diaconescu cântărea 142,7 kg, se mişca cu dificultate, obosea rapid şi era hotărât să facă o schimbare majoră în acest sens, era pregătit să adopte un stil de viaţă sănătos.

Astfel, s-a prezentat săptămânal la consultaţii, a respectat cu sfinţenie recomandările primite din partea mea, a avut răbdare şi voinţă, pentru că ştia că o să fie un drum lung de parcurs, dar care va merita tot efortul şi ştia că, la finalul drumului, va arăta şi se va simţi aşa cum şi-a dorit.

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, obţinerea unei greutăţi sănătoase necesită timp, voinţă, răbdare, seriozitate, conştiinciozitate, iar domnul Diaconescu le-a avut pe toate.

Domnul Diaconescu, prin povestea sa, ne-a demonstrat că ceea ce poate părea “imposibil” pentru unii, este posibil dacă ne dorim asta cu toată fiinţa noastră, dacă suntem dispuşi să facem mici “sacrificii” şi dacă suntem dispuşi să ieşim din zona noastră de confort! Marile realizări nu se obţin nici cu scuze şi nici cu indiferenţă, ci cu muncă şi seriozitate!

Nu putem avea rezultate spectaculoase, dacă implicarea pacientului nu este 100%, nu putem face schimbări majore în stilul nostru de viaţă, dacă la fiecare “tentaţie” alimentară, cedăm şi dacă ne găsim tot felul de scuze...

Obezitatea este o afecţiune gravă, o afecţiune care dacă nu este tratată la timp, poate duce la o serie de complicaţii severe, inclusiv la deces. Nu mai trataţi excesul ponderal ca fiind “normal” şi nu mai amânaţi momentul în care să vă schimbaţi stilul de viaţă şi, implicit, alimentaţia...

Sper ca această poveste să vă  insipire, să vă motiveze şi să fie exemplul de care aveţi nevoie pentru a vă scrie propria poveste de succes în lupta cu kilogramele. Pentru a vă acompania în această “călătorie” numită adoptarea unui stil de viaţă sănătos, vă aştept la Centrul de Nutriţie şi Dietetică Natur House Berceni!

Cristina Mihalache,
Nutriționist și Dietetician
Natur House Berceni – Piața Sudului
0755.355.444