Plante si beneficii

CEAPA VERDE

CEAPA VERDE

Câteodata, în bucătărie ne apucă plânsul. Sunt lacrimi, lacrimi provocate de o dorință culinară.

Dăm enzima la o parte, enzima care ne provoacă lacrimile de crocodil și ne putem bucura din plin de o salată sănătoasă de primăvară, plină de vitamine.

Pentru că primăvara este anotimpul în care natura se trezește la viață și odată cu ea apar plantele și legumele pline de vitamine,azi, am ales sa discutăm despre ceapa verde.

Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp.

Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde.

Ceapa are proprietatea de a micşora simţitor riscul dezvoltării unui cancer la plămâni.

Câteva beneficii ale consumului de ceapă

Întăreşte sistemul imunitar: Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.

Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii, conform site-ului caplimpede.ro.

Tratează afecţiunile dermatologice: Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde.

Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.

Previne cancerul: Efectul anticancerigen are legătură cu următoarele tipuri de cancer: colon, sân, ovar, prostată, plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici, care inhibă dezvoltarea şi multiplicarea celulelor tumorale.

Scade colesterolul: Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.

Pentru nas înfundat: Zdrobeşte ceapa verde şi umezeşte o bucată de bumbac cu sucul obţinut, apoi o pui peste nas.

Din bătrâni se știe că dacă nu poţi dormi, pune un mănunchi de ceapă verde lângă perna ta, te va ajuta cu siguranţă.

Scade glicemia: Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.

Medicament natural: Bogată în vitamine şi minerale, tonifiantă şi gustoasă în acelaşi timp, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de cafea.

Cam atât despre ceapa verde.


Noi, vă invităm să descoperiți și alte beneficii ale consumului de ceapă verde.


ATENTIE! – acesta este un material informativ și nu reprezintă o modalitate de tratament. Pentru un tratament fito sau nutrițional este OBLIGATORIU sa discutați cu medicul dumneavoastra de familie, fitoterapeut și/sau cu nutriționista dumneavoastră (pentru a intra în legătura cu nutriționista dumneavoastră vă rugăm sa accesați secțiunea contact).

Surse: Wikipedia.org
Surse: adevarul.ro