Retete

Ciulama cu ciuperci

CIULAMA DE CIUPERCI


INGREDIENTE:
- 1kg ciuperci;
- o ceapă;
- 1 morcov;
- 2 căţei de usturoi;
- 20 ml ulei de măsline;
- o lingură de făină;
- sare, piper;
- nucşoară;
- o legătură de mărar verde;
- o legătură de pătrunjel verde.

MOD DE PREPARARE:
Într-o oală, se pune uleiul, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul ras şi 50 ml de apă şi se lasă la înăbuşit, la foc mic, până scade apa.

Se adaugă, apoi, ciupercile tăiate felii. Se presară sare, se lasă la foc mic şi se oala se acoperă cu un capac.

Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă.

Se amestecă o lingură de făină cu  100 ml de apă şi se toarnă peste ciuperci. Se adaugă piper, nucşoară şi usturoiul tocat mărunt.

Se amestecă şi se lasă să dea în clocot, apoi, se opreşte focul.

Se presară verdeaţa tăiată fin.

POFTĂ BUNĂ!