Retete

CRUMBLE SĂRAT

CRUMBLE SĂRAT

INGREDIENTE (PENTRU 4 PORŢII)
- 200g brânză feta;
- 15 felii de pâine Fibroki Biscote Sesamo sau Soya (o găsiți la Natur House Berceni - Piața Sudului)
- 2 dovlecei;
- 20 ml ulei de măsline;
- 300 ml sos de roşii;
- o ceapă;
- 2 roşii;
- sare, piper, după gust.

MOD DE PREPARARE

Brânza feta se lasă în apă, la desărat, pentru aproximativ 30 de minute.

Pâinea se mărunţeşte cu ajutorul unui robot de bucătărie şi se pune într-un bol. Peste pâinea mărunţită, se adaugă bucăţele de brânză feta, se presară ulei de măsline şi se amestecă totul bine.

Legumele se taie cubuleţe şi se trag la tigaie, în puţin ulei de măsline. Se găteşte pentru 15 minute, apoi se adaugă sosul de roşii şi se amestecă totul bine şi se mai lasă pe foc pentru aproximativ 5 minute.

În vase termorezistente, se adaugă amestecul de pâine, apoi legumele, se presară sare, piper, se mai adaugă câteva cubuleţe de brânză feta şi se amestecă totul bine.

Vasele se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute!

Poftă bună!