Retete

PIEPT DE CURCAN LA CUPTOR

PIEPT DE CURCAN LA CUPTOR
 
INGREDIENTE:
- 1 kg piept de curcan;
- 100 ml ulei de măsline;
- boia dulce;
- rozmarin;
- 2 morcovi;
- 4 căţei de usturoi;
-  bere blondă  - o sticla de 330 ml;
- cimbru;
- sare, piper.

MOD DE PREPARARE:
Se spală carnea, se şterge cu şerveţele absorbante, apoi se taie felii, puţin mai groase. Se bat uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu amestecul obţinut din ulei, sare, piper, boia, rozmarin şi cimbru. Se aşează carnea într-un vas de yenna. Morcovul, usturoiul se curăţă, se taie şi se aşează peste carne. Se toarnă berea peste carne, se acoperă vasul cu un capac şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.

După acest timp, se scoate vasul din cuptor, se întorc bucăţile de carne şi se mai dă la cuptor pentru încă 30 de minute.

La final, se îndepărtează capacul şi se mai lasă carnea în cuptor pentru încă 15 minute, pentru a se rumeni uşor. Se poate servi alături de o salată sau de un piure de legume.

POFTĂ BUNĂ!


Valori nutriţionale pentru 242g preparat:    - 259 kcal;
                                                                   - 14.22 g glucide;
                                                                       - 12.6g proteine;
                                                                   - 12.75g lipide.