Alimente si beneficii

Piersicile!

PIERSICI

           Fiind zemoase şi parfumate, piersicile sunt unele dintre fructele preferate ale verii. Piersicile sunt bogate în vitamina A,C,E,  antioxidanţi, caroten, potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor.

Beneficiile consumului de piersici:
- protejează vederea;
- menţinerea unei greutăţi normale;
- prevenirea apariţiei cancerului;
- menţinerea colesterolului în parametri normali;
- menţinerea unei digestii sănătoase;
- îmbunătăţirea aspectului pielii;
- reducerea inflamaţiei;
- normalizează valorile tensiunii arteriale etc.
         
          Piersicile sunt indicate în diferite afecţiuni precum anemia, constipaţia, astmul, litiaza renală etc.

          Valori nutriţionale pentru 100g piersici:
- 39 kcal;
- 7.8g glucide;
- 0.9g proteine;
- 0.3g lipide.
                  
          Precauţii:
          Piersicile nu sunt recomandate persoanelor alergice la acest fruct şi nici persoanelor care suferă de diareea acută, cronică sau de gastrită hiperacidă.







Bibliografie:
  1. - https://www.farmaciata.ro/piersicile-9-beneficii-surprinzatoare-pentru-sanatate/
  2. - https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/piersici-pentru-slabire-anemie-si-masti-de-fata-2755346/
  3. - https://cronometer.com/