Retete

PUI CU LEGUME SOTE LA TIGAIE

PUI CU LEGUME SOTE LA TIGAIE


Ingrediente:

- 500g piept de pui;
- o ceapă;
- 1 ardei gras;
- 1 ardei kapia;
- 1 dovlecel zucchini;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 roşii;
- 30 ml vin alb;
- 3 linguri ulei de măsline;
- sare, piper;
- boia dulce;
- o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se taie în fâşii, iar legumele se spală şi se taie în fâşii, cu excepţia cepei şi a dovlecelului.

Usuroiul se curăţă şi se pisează. Într-o tigaie, se pune uleiul de masline, ceapa tocată şi ardeii. Se lasă timp de 1 minut la foc mediu, amestecându-se constant.

Peste ele, se adaugă carnea şi se amestecă. După ce carnea este rumenită, se adaugă roşiile şi dovlecelul tăiat rondele. Se presară sare, piper, boia şi se lasă la foc mediu timp de 5 minute.

După cele 5 minute, se adaugă vinul şi usturoiul pisat şi se acoperă tigaia cu un capac. Se lasă să fiarbă 10 minute, amestecându-se din când în când. După ce totul este gătit, se adaugă pătrunjelul tocat.

Pofta buna!