Retete

SALATĂ TABBOULEH

SALATĂ TABBOULEH


INGREDIENTE:

- 3 legături bogate de pătrunjel;
- o legătură de ceapă verde;
- 100g bulgur;
- zeama de la o lămâie;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 4 roşii;
- sare;
- câteva frunze de mentă.

MOD DE PREPARARE:

Bulgurul se pune într-un castron, se toarnă deasupra apa care clocoteşte până când acesta este complet acoperit şi se lasă deoparte timp de 20 minute pentru a se înmuia şi umfla.

Pătrunjelul, ceapa verde şi menta se toacă foarte mărunt. Roşiile se taie cubuleţe mici şi se adaugă într-un castron.

Bulgurul bine scurs, împreună cu verdeaţă se pun peste roşii.

Se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea şi se amestecă bine.

POFTĂ BUNĂ!