Alimente si beneficii

Vinetele

VINETELE
 
          Vinetele îşi au originea în India şi, deşi noi, românii, preferăm să le consumăm doar sub formă de “salată de vinete” sau sub formă de “zacuscă”, acestea se pot găti şi la grătar sau la cuptor, având un gust delicios şi aparte. Pont: staţi cu ochii pe blog pentru a descoperi nişte reţete de vinete la cuptor delicioase, practice şi dietetice.
          Vinetele au un conţinut ridicat de apă (92%), sunt bogate în fier, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, vitamina K,bioflavonoide,
         
          Beneficiile consumului de vinete:
- protejează tractul digestiv;
- previne apariţia cancerului de colon;
- au un conţinut ridicat de fibre contribuind la apariţia rapidă a senzaţiei de saţietate;
- scade LDL- colesterolul;
- previne apariţia infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale;
- scade riscul de apariţie a cheagurilor de sânge şi a trombozei;
- contribuie la menţinerea glicemiei în parametri normali;
- previne pierderile de memorie etc.

          Valori nutriţionale pentru 100g vinete:
- 25 kcal;
- 1g proteină;
- 2.8g glucide;
- 0.2g lipide.


          Precauţii:
          Vinetele nu sunt recomandate persoanelor care suferă de gută, artrită, osteoporoză,


          Bibliografie:
  1. - https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/vinetele-7-beneficii-pentru-sanatate-11249549/
  1. - https://doc.ro/controlul-greutatii/vinete-beneficii-sanatate
  2. - https://cronometer.com/